Talitha Bakker & ASE Gwendalyne (El Tino x Geraldyne el Jamaal)

Meer over Arabian Stud Europe

The beauty & the brains - Arabian horses that can perform!​

Het Arabische volbloedpaard zit al vanaf jonge leeftijd in het bloed. Als tiener was Talitha niet meer weg te slaan bij al die prachtige paarden en na hard werken en sparen kwam daar eindelijk het eerste Arabische volbloed paard. In 2002 werd een start gemaakt met de fokkerij. Toen nog onder de naam The Shah Arabians. De merrie Amal-Chariklia gaf de fokkerij hun eerste veulen genaamd Mission Impossible. Daarna zouden er vele veulens volgen. In 2008 werd de stalnaam gewijzigd naar Arabian Stud Europe en sindsdien zijn ze niet meer uit de Arabische volbloed wereld weg te denken.

In 2008 werd ASE Bisiriya Hlayyil geboren. Zij werd later de grondlegger van de fokkerij. Voor haar 10e jaar liep zij succesvol een CEI 2* endurance wedstrijd uit en werd zij tevens bekroond met het ELITE fokpredicaat vanwege haar prestaties in de fokkerij.

Arabian Stud Europe staat voor meer dan alleen een mooi paard. Ieder paard gefokt door Arabian Stud Europe moet vooral functioneel zijn. Ze moeten een goede attitude voor de showring hebben maar ook zeker voor de sport. Koel in het hoofd, makkelijk in de omgang, betrouwbaar en loyaal en vooral werkwillend. Alle paarden hebben in de sport gepresteerd. Ook onze fokmerries!

De paarden zijn deel van het gezin en in eerste instantie wordt er altijd gefokt om zelf te houden. Gedurende de eerste vier jaar wordt gekeken of het veulen een vaste positie mag aanhouden binnen het fokprogramma of dat het te koop wordt aangeboden. Er wordt steeds gekeken naar verbetering en ieder jaar wordt alles op nieuw geëvalueerd en bekeken.

De meest succesvolle ASE gefokte paarden zijn onder andere:

ASE Rahyeelah el Jary (Jary el Jamaal x Roxana el Bri), verkocht naar Noorwegen en behaalde een 2e plaats op de CEI 2* met 16.15 km/u.

ASE Faraaj (RFI Farid x ASE Bisiriya Hlayyil), verkocht naar Kuwait, die vele successen behaalden in de showring.

ASE Farhan (RFI Farid x ASE Bisiriya Hlayyil), wint momenteel alles in de showring in binnen- en buitenland.

ASE Myandour (Marhaabah x Dakaree), verkocht naar Griekenland en winnaar van de CEI 1*.

En natuurlijk ASE Bisiriya Hlayyil haarzelf en haar broer ASE Marajó.

Sinds 2017 wordt de fokkerij gerund samen met Talitha's partner Louis. Samen runnen ze met veel liefde en passie de fokkerij en hopen nog veel prachtige, veelzijdige paarden te mogen fokken!

ASE Bisiriya Hlayyil, FEI* 90KM Endurance, Ermelo 2016

© 2019 by EQUINE MEDIA 

  • Facebook App Icon
  • Twitter App Icon
  • Instagram App Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now